FRANCIA TÖLTÖTT PARADICSOM

Hat szem paradicsomból elkészítve hat fő számára elég, mi ketten három napig ettük. Ha jó nagy paradicsomokat találsz, egy nagyobb étkű férfiembert is jól lakathatsz egy darabbal. Állítólag paprikával is elkészíthető. Azért francia, mert ez nem az én receptem, hanem möszijő P-é. 

Hozzávalók: 6 db nagyméretű paradicsom, egy kisméretű vöröshagyma,  30 dkg darált hús, só, bors, 3-4 apróra vágott bazsalikomlevél, 1 tojás, 3 evőkanál zsemlemorzsa, vaj és egy zacskó rizs


  • A paradicsomok tetejét vágd le, és egy kiskanállal vájd ki a belsejüket.
  • Egy keverőtálban dolgozd el a húst, a fűszereket, három paradicsom belsejét,  az apróra vágott hagymát, a tojást, és a zsemlemorzsát. 
  • Töltsd meg a masszával a paradicsomokat és tedd vissza a tetejüket.
  • Vajazz ki egy jénai tálat, helyezd el a paradicsomokat, 
  • Béleld ki az üres helyeket rizzsel, és öntsd fel még egyszer annyi vízzel. (Tehát mondjuk 1 cm réteg rizs, és rá 1cm rétegben víz).
  • Közepes lángon (a mi sütőnk nem igazán állítható, egyiptomi modell) addig süsd, míg az összes víz el nem párolog, azaz a rizs meg nem főtt. Eddigre a paradicsomban lévő töltelék is bőven átfő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése