
Hozzávalók: 6 db nagyméretű paradicsom, egy kisméretű vöröshagyma, 30 dkg darált hús, só, bors, 3-4 apróra vágott bazsalikomlevél, 1 tojás, 3 evőkanál zsemlemorzsa, vaj és egy zacskó rizs
- A paradicsomok tetejét vágd le, és egy kiskanállal vájd ki a belsejüket.
- Egy keverőtálban dolgozd el a húst, a fűszereket, három paradicsom belsejét, az apróra vágott hagymát, a tojást, és a zsemlemorzsát.
- Töltsd meg a masszával a paradicsomokat és tedd vissza a tetejüket.
- Vajazz ki egy jénai tálat, helyezd el a paradicsomokat,
- Béleld ki az üres helyeket rizzsel, és öntsd fel még egyszer annyi vízzel. (Tehát mondjuk 1 cm réteg rizs, és rá 1cm rétegben víz).
- Közepes lángon (a mi sütőnk nem igazán állítható, egyiptomi modell) addig süsd, míg az összes víz el nem párolog, azaz a rizs meg nem főtt. Eddigre a paradicsomban lévő töltelék is bőven átfő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése