Készíthetsz belőlük lekváros linzert, ischlert, vagy ami tetszik. Én sima csokis kekszeket csináltam. A hozzávalókból ipari mennyiségű keksz készíthető, én, mivel nem ragasztottam össze kettőt, minden mennyiségnek a felét használtam fel, kivéve a sütőport.
Ha nagyobb, püffedt kekszeket szeretnél, a sütőpor mennyiségét nyugodtan duplázd meg.
Hozzávalók: 1/2 kg fehér liszt, 25 dkg cukor, 20 dkg zsír, 2 tojás, 1 csomag vaniliás cukor, 1 zacskó sütőpor, egy kisebb tábla csoki a díszítéshez.
- Keverd el a lisztben a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrd tésztává.
- Lisztezd meg a gyúródeszkát, és nyújtsd ki a tésztát kb, fél cm vastagra.
- Formázz tetszőleges alakzatokat lisztbe mártott formázóval, ha nincs sütiformád, jobb híján egy feles pohár is megteszi.
- Én kivajaztam a tepsit, de sütőrácsra helyezett alumíniumfólián is megsütheted. Süsd közepes/nagy lángon a kekszeket addig, míg az aljuk el nem kezd barnulni. Ekkor óvatosan, pl. egy villával szedd ki őket és várd meg, amíg kihűlnek.
- Forralj vizet egy kisebb fazékban, helyezd rá a csokit egy tányéron, és ha megolvadt, egy durva, erős ecset segítségével (sima iskolai festő ecset) díszítsd fel a kekszeket.
- Tipp: olvaszthatsz külön kindercsoki rudakat, vagy fehércsokit is a tej- vagy étcsoki mellé, így több féle színben dekorálhatod a kekszeket.
- Tedd a hűtőbe 2-3 órára, hogy a csokimáz megszilárdulhasson.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése