sajtos tejszínes pogácsa

Hozzávalók (kb 25-30 darabhoz) : 40 dkg fehér liszt, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1,5 - 2 dl tejszín, 1 evőkanál élesztő, 1 kiskanál só. A díszítéshez tojásfehérje és reszelt sajt. 

A liszttel keverd el a por élesztőt és a sót, és dolgozd össze a többi hozzávalóval egy nagyobb műanyag tálban. Ha nagyon ragadós a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet, ha túl kemény, adj hozzá még tejszínt. Takard le egy konyharuhával, és az egészet hagyd állni legalább egy fél óra hosszat. A tésztát gyúrd át ismét, nyújtsd ki belisztezett gyúródeszkán majd hajtsd félbe és nyújtsd át ismét, hogy egységes, sima felületet kapj.  

Körülbelül 1cm vastag legyen a tészta, melyből belisztezett forma segítségével szaggass ki 4-5 cm átmérőjű pogácsákat és helyezd őket kivajazott tepsire vagy alufóliára. Kend meg a pogácsákat két rétegben tojásfehérjével, és szórj mindegyikre reszelt sajtot.

Süsd őket aranybarnára közepes/nagy lángon, szedd ki, mielőtt nagyon barnulni kezdenének (ha megbarnul, kemény lesz). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése